RIFD tags en andere toegangscontrole middelen

Lizacards is niet alleen leverancier van allerlei verschillende plastic kaarten en plastic kaarttoepassingen. Ook leveren wij diverse zogenaamde RFID-tags.

Bij RFID-toepassingen wordt gebruik gemaakt van radio-frequentie identificering. Een zeer kleine RFID-chip wordt hiertoe in tal van produkten opgenomen. Wij schetsen hieronder een aantal produkten die wij voor onze klanten realiseerden.

RFID voorraadkaartjes

Voor een van onze afnemers hebben wij voorraadkaartjes geleverd met hierin een unieke RFID-chip opgenomen. Deze voorraadkaartjes worden geplaatst op de voorraadstellingen. Op het moment dat een of meer produkten uit deze stelling worden gehaald wordt bij het betreffende voorraadkaartje een mobiele RFID-lezer gehouden en wordt de betreffende voorraad afgewaardeerd. In het RFID-kaartje zijn in dit geval de unieke artikel gegevens opgenomen.

Een ring met een RFID-chip

Het museum Beeld en Geluid gebruikt voor haar bezoekers en leuke ring met hierin een RFID-chip. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een dergelijke ring. De bezoeker checked zich in bij een computer waar de unieke RFID-code van de ring wordt gelezen. Bij diverse computerterminals in het museum kan de bezoeker zijn ring bij de RFID-lezer houden. De unieke code wordt gelezen en de bezoeker krijgt door een beroemde artiest naar keuze uitleg over het betreffende onderdeel.